Αγιασμός των υδάτων και Κοπή Πίτας ΣΕΑΝΑΤΚ 2020 στη Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας

 

Αγιασμός των υδάτων και Κοπή Πίτας ΣΕΑΝΑΤΚ 2020 στη Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας

Ανήμερα των Θεοφανίων, σε μία παγωμένη και θυελλώδη χειμωνιάτικη μέρα, όμως με πολύ θερμή και χαρούμενη διάθεση, έγινε ο αγιασμός των υδάτων και η ρίψη του σταυρού στη Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας, που διοργάνωσαν οι Ναυτικοί Όμιλοι της πόλης, παρουσία της ηγεσίας της Ναυταθλητικής Μαρίνας, αρχηγών και εκπροσώπων Δημοτικών παρατάξεων και φορέων του Δήμου Καλλιθέας. Στην τελετή παρέστησαν πολλά μέλη των Ναυτικών Ομίλων ΣΕΑΝΑΤΚ, ΝΟΤΚ, ΝΑΟΕΦ και ΙΟΠ-ΔΕΗ, αλλά και αρκετοί φίλοι και επισκέπτες.
Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Προέδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής & Άθλησης, αλλά και Διαχείρισης της Ναυταθλητικής Μαρίνας Καλλιθέας κ. Μανώλης Κωστάκης, ο οποίος βρίσκεται πάντοτε κοντά στις δραστηριότητές μας, και τον ευχαριστούμε θερμά γι αυτό.
Επίσης παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Υγείας & Κοιν. Προστασίας κ. Άννα Γιαννάκου-Πάσχου, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Προοπτική Ζωής» κ. Κώστας Ασκούνης, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Πολυχρονίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αθηνά Εξάρχου, Γιώργος Μαργωμένος, Νίκος Ηλιάδης, Βασίλης Παπαχρήστος και άλλοι επίσημοι.

Στη συνέχεια, στο κατάμεστο εντευκτήριο του Ομίλου μας, πραγματοποιήθηκε η Κοπή της Πίτας του 2020, οι βραβεύσεις των πρωταγωνιστών στην Ανοικτή Θάλασσα και στο Τρίγωνο και η κλήρωση αναμνηστικών δώρων στα αγωνιστικά τμήματα.

Βραβεύτηκαν σκάφη, κυβερνήτες και αθλητές που ξεχώρισαν τόσο για τις αγωνιστικές τους επίδόσεις για το 2019, αλλά και για την αγωνιστικότητα και το ευ αγωνίζεσθαι.

Από την Ανοικτή Θάλασσα βραβεύτηκαν για τις εξαιρετικές επιτυχίες τους οι εξής:

  • Γιάννης Αντωνακόπουλος – Σκάφος ARGONAFTISV, για την 1η θέση στο Ranking List Σαρωνικού 2019, στην Κατηγορία Sport C. Συμμετείχε σε 42 Ιστιοδρομίες, διήνησε συνολικά 1.250 ναυτικά μίλια και συγκέντρωσε 28.929 βαθμούς στο RankingList.
  • Μιχάλης Αγγελάκης και Διονύσης Οικονομόπουλος – Σκάφος BLUELINE, για την 2η θέση στο Ranking List Σαρωνικού 2019, στην Κατηγορία Sport B. Συμμετείχαν σε 21 Ιστιοδρομίες, διήνησαν συνολικά 650 ναυτικά μίλια και συγκέντρωσαν 17.975 βαθμούς στο RankingList.

Επίσης, ως αναγνώριση για την αγωνιστικότητά τους βραβεύτηκαν οι:

  • Ντίνος Σκόκος – Σκάφος POSEIDON, για τις πολυπληθείς συμμετοχές του σε αγωνιστικές διοργανώσεις (21 ιστιοδρομίες με 788 ναυτικά μίλια).
  • Άρης Λαμπρόπουλος και Νίκος Τσουκάκης – Σκάφος ANEMOS, για τις πολυπληθείς συμμετοχές του σε αγωνιστικές διοργανώσεις (21 ιστιοδρομίες με 706 ναυτικά μίλια).

Από το Τρίγωνο βραβεύτηκαν οι εξής:

  • Αιμίλιος Μόνος, αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους έλληνες ιστιοπλόους και για το 2019, με πολλές και αξιόλογες επιτυχίες:

-          2η Παγκόσμια Νίκη Laser Radial Youth – Canada

-          1η Πανευρωπαϊκή Νίκη Europa Cup Laser Radial – France

-          1η Πανελλήνια Νίκη Laser Radial

-          Εθνική Ομάδα Laser Standard

-          Συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Nacra 17 Foil – New Zealand

  • Μάριος Καραδήμας, πρωταθλητής Ελλάδας 2017 στα LaserStandard, για την αγωνιστικότητά του:

-          Εθνική Ομάδα Laser Standard

-          50th Trofeo Princesa Sofia, Palma de Mallorca, Spain

-          World Cup Genoa, Italy

-          European Championship, Porto, Portugal

-          World Championship, Enoshima, Japan

Είμαστε σίγουροι ότι το παράδειγμά τους θα ακολουθήσουν και άλλοι από τους νεώτερους αθλητές των ομάδων και των ακαδημιών μας σε Optimist και Laser, υπό την καθηδήγηση των προπονητών μας Πάνου Συνοδινού και Στράτου Βόκουρα, αλλά και με τη συνδρομή της Κατερίνας Καφετζή.

Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη, τους αθλητές και τους φίλους του Ομίλου μας ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία, ειρήνη, χαρά, δημιουργικότητα και επιτυχίες.

Το Δ.Σ. ΣΕΑΝΑΤΚ